31 Ocak 2025

Güroymak Haberler: Güncel ve Tarafsız Haberler

Güroymak Haberler ile ekonomiden spora, teknolojiden magazine güncel ve tarafsız haberlerle daima bir adım önde olun!

Diyarbakır Ciğeri Tescillendi, Sakatat İddiası Tartışma Yarattı

Diyarbakır ciğerinin coğrafi işaret almasının ardından sakatat karıştırıldığı iddiası gündeme geldi.

Diyarbakır’da Ciğer Karışıklığı! Türk Patent Kurumu Duruma El Koydu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının talebi üzerine Türk Patent Kurumu, Diyarbakır ciğerini coğrafi işaret olarak tescilledi. Ancak, bazı işletmelerin ciğer karıştırdığı iddiası gündemi sarsarken, işletmeciler durumu ustaların dikkatsizliği olarak açıkladı.

Kadim Diyarbakır şehri, birçok lezzetiyle meşhur. Ancak son denetim raporlarında, ciğer içerisine sakatat karıştırıldığı iddiaları ortaya atıldı. Ciğer işletmecileri ise bu durumun ustaların dikkatsizliği sonucu ortaya çıktığını savundu. Bir kebap işletmesi sahibi olan Nizam Erdi, hiçbir esnafın böyle bir şey yapmayacağını belirtti. Erdi, “Ustalar bazen dikkatsiz olabiliyor. Etin işlendiği bıçak ile sakatatın ayrı olması gerektiğini ancak ustaların dikkatsizliğinin bu tür karışıklıklara yol açtığını” ifade etti.

Erdi, denetimlerde yüzdelik oranların belirtilmediğini, belirtilmesi durumunda durumun daha net anlaşılacağını söyledi. Ayrıca, kuzu ve dana ciğerinin farkının ise kolaylıkla anlaşılabileceğini vurgulayan Erdi, “Kuzu ciğeri daha yumuşak olurken, dana ciğeri ise sert ve siyah renklidir” şeklinde konuştu. – DİYARBAKIR